1.9.07

Fotoalbum 2005

Album for januar 2005
Tomas sitter ved kjøkkenbordet og spiser. Tredje og fjerdeklassinger sitter og ser på film under juletrefest på Hovin skole. Onkel Kjetil er på besøk i Spydeberg. Tomas spiller bilspill med intens veiledning av pappa. Andre barn er også på besøk. Kristoffer har et maleri på kunstutstilling på kulturhuset i Spydeberg.


Album for februar
Familen, minus far, er på vinterferie i Rogaland. Her er Wenches søsken og søskenbarna samlet på noen av bildene. Familimeldlemmer både som bar og enkeltindivider forekommer også. Wenche er ganske stolt over den store hespelen som først ble et stort nøste og nå er en stor poncho. Vel hjemme igjen tar vi oss en tur i Indre Østfolds dype skoger og spiser nistemat.


Album for mars
Lørdag 12 foretas en skogstur hvor hele familien ender i en bebyggelse nærmere Glomma. Tomas har det med å grise seg til i ansiktet når han spiser. I påsken er vi i Bangdalen og barna treffer mang søskenbarn. Klimans for de tre eldste er kanskje isfiske på Klubbtjønna mens de minste må nøye seg med «Skogstu».


Album for april
Vi hopper på trampolina og tar en fisketur til et vann hvor det svømmer en fin svane.
Album for mai
I forbindelse med Kristi himmelfartsdag reiser vi en tur til Sommarvik familiecamping i Årjäng i Sverige. Her er det veldig godt tilrettelagt for barns utfoldelse i lek. Litt dumt at vi bare kom på å ta bilde av husvogna. Forøvrig hadde vi besøk av en svensk familie før 17. mai.


Album for juni
1. er det avslutning for Barnas treff på Olavsrud. 4. skal Tomas ut med sydvest og regndress. Daniel er veldig stolt av harddisken som han fikk skru i stykker. I skoleavslutningen til Kristoffer ble var underholdningen et høydepunkt. Støy ble det når elevene etter eget initiativ danset til rytmisk musikk. Noen jenter vrikkedanset mens fire gutter breakdanset. Denne måneden begynner en syv ukes sommerfereie for hele familien. Til å begynnne med var det en ufordring å få Tomas til å somne om kveldene, så han sovnet gjerne under bodet mellom føttene til mamma og pappa. Hendene blir veldig klinete når man skal spise kvikklunsj. På tu opp til Bangdalen i Namsos, camperer vi på Lillestrøm og Trondheim. Santhans feires i hytta til Halvor og Solfrid. Søskenbarntreffet samlet en temmelig stor familie. Etterpå fikk undene ri på hesten i Bergenget. Tomas var så heldig at han til og med fikk sitte på med traktoren til onkel Knut


Album for juli
Biene på Berre i Bangdalen gjorde et forsøk på å sverme første juli. Svermen la seg som en kake på en bikube. Antagelig var den aktuelle dronninga vingeklippet. Tante Kristen hadde en kattunge som ble funne til garasjon til Toril. Salto heter den lekne hunden til Kristen. På Smimoen har de en skikkelig lang skile som det var mulig å oppnå skikkelig fart i. Fra Stakken får man en nydelig utsikt over hjembygda Bangdalen. På tur hjem igjen overnatter vi på Dovre. Etter å ha fått besøk, reiste vi en tur til Årjäng i Sverige. Den tredje turen var til bibelskolen på Fossnes i Stokke i Vestfold hvor det var hovedsommerskole for Lekmannsmisjonen. Etter nok en uke til med besøk, reiste vi til Støa camping i Sannidal i Telemark hvor det også var mulig å få med seg Guds Ord.


August 2005
Først i dette albumet er bilde av barna når vi får besøk av Irene, Ivar og Viktor. Siden får vi besøk av Sebastian, Cecilie og Sofie.


September 2005
Hopping på trampoline pågår. Tomas griser litt med maten. Kristoffer mottar diplom for deltagelse i stafett. Barna får oppvisning av brannvesenet og får klatre i brannbilene og se på når de slukke brann. De mottar også hver sin brannhjelm. Det er litt dumt at Andreas ikke fikk være med. Eskil fyller året og får en fjernstyrt "PetterSolbergbil". Enda er met mer å se i dette albumet .


Oktober 2005
I dette albumet er det en del bilder av barna nå de får kjøre bil og traktor hos morfar. Kristoffer får kjøre traktorklipper mens de andre får kjøre en selvgående barnebil. Så kommer det en serie bilder fra et sammenkonst hos oldemormor på Randaberg hvor ganske magne i familien var samlet. For første gang var vi på besøk hos Ingun og Asbjørn Gåsland på Maudal. Hjemme i egen stue fjernes teggelstein rundt skorstein.

Novenber 2005

I dette albumet er det bare 9 bilder. To bilder av en fugl og sju bilder fra juleavslutning i klassen til Kristoffer. Det spesielle med fuglen er at den kræsjet i stuvinduet og sto lenge på terassen og summet seg før den var i stand til å flyge igjen. Kristoffer opptrer soms tømrer i en forestilling klassen hadde 30. november.


Desember 2005

De fleste bildene på dette albumet er fra julekvelden. Barna sitter forran julegrana i stua i finstasen. De fem siste bildene er fra nyttårsaften hvor vi satte mange fakler på rad og rekke i snøen i hagen. For barna ble nok fakkelfyringen en koseligere fyring enn rakettfyringen senere på natten. Ellers er det en god del bilder fra diverse arrangement for barnehagen.

Ingen kommentarer: