11.4.12

Hyppig varselsignal for rens av filter på tørketrommel

I 14 år har vi hatt en kondenstørketrommel (Siemens Siwaterm) som i de siste 5 - 6 år har hatt en tiltagende tendens til å varsle med lydsignal og varsel-lampe for "rens filter. Rensing av filter og varmeveksler har hatt minimal effekt. Manuell opptørking av vannet som ligger i bunnen har vært mest effektivt, men dette er vannet som skal pumpes i vannbeholderen. Derfor har jeg vært opp med tørketrommelen for å rense opp rundt pumpen som pumper vannet fra bunnen av maskinen til vannbeholderen. Bildet til venstre viser pumpen.

For å komme til den må det øverste dekslet demonteres og høyre sidedeksel. Noen skruer på et deksel bak maskinen må også fjernes slik at den klebrige pakningen slipper høyre sidedeksel.

For å komme til for å rense under pumpa, må drivrem løsnes ved å strekke fjær som vises på bilde. Deretter er det bare å fjerne fjær og nedre feste til fjæra. Slange til pumpa må også trekkes ut. Ledninger er utstyrt med sokler som gjør det veldig vanskelig å plugge feil ved montering etterpå. I tilllegg til ledning for pumpe og flotør, så er det tre ledninger litt lenger opp som også må fjernes for før plastikkgaffelen over flotør kan fjernes. Så er det bare å plukke ut pumpe, flotør og deksel over disse.

Legger også ved bilde som viser hvor møkkete det var før rensing. Etter rensing, fungerte tørketrommelen bedre. Vi får se etter hvert, men vi har nå testet den et par timer før den varslet "rens filter" selv om filtret ikke var særlig tett. Det vil altså si, at er det så møkkete som på bildet, er det fare for at maskinen varsle at filtret er tett etter fem minutter tørking, som beskrevet ovenfor.

Nå må det sies at dette er ei maskin som i sine velmaktsdager har gått flere ganger for dagen.

Dette er første gang jeg fikser en tørketrommel, men det skal ikke forundre meg om dette tipset fungerer for de fleste merker.

Montering er da lik demonteringen beskrevet ovenfor, men i motsatt rekkefølge. Lykke til.

Ingen kommentarer: