7.4.12

Defekt strømforsyning til videokamera Canon FS 10

Strømforsyningen til vårt Canon FS10 videokamera røk forleden dag. Under ladning gav den fra seg en mistenkelig lyd. I første omgang virket det som alt ble stein dødt. Både strømforsyning og batteriet gav ikke fra seg noe spenning. Alt av opptak for siste tre år lå på internminne, så vi var ivrige på å få liv i kamera for å redde opptakene.

I håp om at batteriet likevel ikke var defekt, kjøpte vi en universallader for li-ion-batterier på Clas Ohlson. Denne fungerer slik at den først detekterer polaritet og spenningsnivå på batteri, før den lader i henhold til denne. Med andre ord en intelligent liten sak. Siden batteriet i utgangspunktet gav fra seg 0,74 volt i stedet for 7,4, ble det ikke noe lading siden dette er utenfor området laderern opererer i tillegg til at det er håpløst langt unna det batteriet egentlig leverer. Derfor brukte jeg en variabel strømforsyning og satte riktige 7,4 volt på batteriet. Da holdt den på denne spenningen og universalladeren kunne detektere de riktige verdiene og brukes til å lade batteriet likevel.

Med ferdig oppladet orginalbatteri, var det bare å fyre opp videokameraet og koble til USB-kabel for å overfør til datamaskin. Men der møtte vi en ny utfordring. Denne modellen vil ikke opprette forbindelse til datamaskin via USB-kabel med mindre strømforsyningen står tilkoblet, og den godtar ikke en defekt strømforsyning.

Heldigvis er det mulig å putte i et SD-kort i kameraet og kopiere fra internminne til SD-brikka. Kopiering fra SD-kort til datamaskin kan gjøres ved hjelp av utforsker, men da minster du informasjon om når filene er opprettet. "Robocopy" følger med Windows 7 og følgende kommando ble benyttet for å få med informasjon om når de ble opprettet:

  • robocopy "E:\SD_VIDEO" "F:\Video" /S /COPY:DAT
Prinsippene ovenfor regner jeg med gjelder mange modeller og kanskje dette innlegget kan være til hjelp for flere enn oss med Canon FS10

Ingen kommentarer: