23.11.12

Ny sykkel

Som et resultat av at jeg kolliderte med en bil i går og påførte meg en reparasjonskostnad på 6900 kroner, kjøpte jeg meg i dag en sykkel med skivebremse. Skivebremse på grunn av at denne etter sigende skal være mer vedlikeholdsfri. Det var mest sannsynlig sviktende v-bremser som var grunnen til at jeg knertet baklykten på Volvoen.

Det ble en Citycross fra Biltema til 2199,- kroner.

Det følger med en tysk bruksanvisning for skivebremsene som jeg ikke fikk så stor utbytte av. Da er det greit at justering er beskrevet på Youtube. Det ser altså ut som jeg trenger en 0,3 mm bladmål til å stikke inn mellom skive og klosser for å justere stemplene på plass. Det er alt for mye vandring før bremsene tar, så de må justeres.


Dekkene er vanskelig å få på plass. Flere ganger måtte jeg tappe ut lufta igjen etter at slangen smatt ut. Om det er dekkene eller felgen som gjør dette, vet jeg ikke. Men jeg har aldri vært ute for så vanskelig tilfelle før.

Ellers var den treg å stør å svinge, så jeg måtte slakke på lagret til forgaffel / styre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har sykkelen fungert greit eller? Lurte på å kjøpe en slik selv.

HIlsen Torgeir

Jostein Berre sa...

Jeg har syklet 5-600 km i vinter. Dekkene må du regne med å måtte skifte ut. Framdekket har jeg fått på plass, men bakdekket fikk jeg ikke på plass. Uansett hva jeg strevde, ble det en ubehagelig hump for hver hjulrunde helt til dekket spratt av og slangen eksploderte. Etter at den andre slangen eksploderte, kastet jeg dekket og satte på et 80-kroners Biltema-dekk som sitter som støpt.
Ellers er jeg skuffet over skivebremsene. Kan ikke sammenlignes med hydrauliske skivebremse. Jeg tør påstå at v-bremse er bedre enn disse bremsene. Det er ikke mulig å stramme slik jeg beskriver ovenfor og selv når bremsene er nye og uslitte, butter bremsearmen i bremsestrømpen før jeg får den bremseeffekten jeg forventer.

Jostein Berre sa...

Forresten. Trekker tilbake det jeg skrev om skivebremsene. Det virker som at de er greie å stramme etter at de er brukt litt. Jeg har nå strammet de med senterskruen på innsiden og bremsen sentrerte seg fint uten å strike noen ting. Bremsene ble kjempegode!