14.7.16

Tilhengerkontakt

Vi har lenge vært plaget av 7-polig tilhengerkontakt på Caravelle som i de 13 år vi har hatt bilen og campingvogn aldri har vært helt stabil. Campingvogna har 13-polig støpsel og adapter har vært påkrevd. Vi har forsøkt forskjellige produkter for overgang mellom 7 og 13, men lysene har gjerne fungert til å begynne med, men delvis kommet og gått mens vi kjører.

I dag har jeg skiftet kontakt på bilen og skiftet ut til 13-polig kontakt. Denne har jeg mer tro på at skal bli mer stabil siden støpslet skrus og låses på plass på disse. Det var en deilig følelse å oppleve at lysene fungerte med en gang støpslet fra campingvogna var satt i kontakten på bilen og at det ikke blinket i lysene ved rikling på tilhenger-støpslet.

Den som sto der var meget medtatt (bilde), så det var på sin plass å få skiftet. Det virker som plastikken delvis var smeltet. Kanskje det har vært varmeutvikling av til dels kraftige krypstrømmer i kontakten. Pakningen var også morknet i stykker og både fukt og antirustmasse har kommet inn. Har laget et koblingsskjema slik ledningsfargene var koblet på min bil.

Ingen kommentarer: